Gastouderopvang De Kleine Spuitjes is aangesloten bij;

 

Gastouderbureau ViaViela                                      

www.viaviela.nl/vestigingen/geulle

 

Gastouderbureau 't liefbeestje

www.liefbeestje.nl

 

 

Het is mogelijk om contact op te nemen via het onderstaande contact formulier

De Kleine Spruitjes

Johannastraat 6
6102 CV Echt

Tel: 06-23425184

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Gastouderopvang De Kleine Spruitjes hanteert de volgende tarieven:

Voor vast/flexibele opvang: Van 6.00 uur tot 18.00 uur             € 5,75  per uur
                                              Na 18.00 uur                                 50 % toeslag per uur
                                              Weekend                                         100 % toeslag per uur
                                              Feestdag                                         100 % toeslag per uur
    
                                                     
 
 
 

Hierbij zit inbegrepen:

 • Broodmaaltijden
 • Drinken
 • Fruit (vers fruit, geen potjes. Ook voor de baby's word er een vers fruithapje gemaakt)
 • Tussendoortjes
 • Knutsel materiaal
 
Hierbij zit niet inbegrepen:
 • Poedermelk en bambix pap
 • Warme maaltijd
 • Luiers en luierdoekjes
 • Dieetvoeding
 • Medicatie
 • Zonnebrandcrème


Tevens zullen er bureaukosten in rekening gebracht worden door het gastouderbureau. Vraag uw gastouderbureau naar de bureaukosten aangepast op uw gezinssituatie.

 

 

 

 

Hallo ik ben Poes en ik ben een kater. Nu zul je vast denken; een kater genaamd Poes? Mijn baasje Nick heeft me zo genoemd. Ik ben een luie dikke kater en lig het liefst te snurken op de bank of in mijn kattenmandje. Maar zo nu en dan ga ik graag de hort op om te jagen op een muisje. Zo ben ik soms een hele nacht weg. Als ik dan thuis kom ben ik natuurlijk doodmoe en ga ik heerlijk opgekruld slapen.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Hallo ik ben Loesje.. en ik ben dol op alles wat vliegt. Vliegen, muggen en vogels zijn bij mij niet veilig. Zo stoot ik regelmatig een bloempot om, omdat ik op de vensterbank vliegen aan het vangen ben. Dan moppert het vrouwtje altijd op mij, waarom snap ik ook niet helemaal. Ik vang toch alle vliegen? Maar goed, ik zit ook graag rustig voor het raam naar buiten te kijken. Dan zit ik heel sierlijk, zoals jullie op de foto kunnen zien. Ik voel me dan echt een dame.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Hallo wij zijn Olijfje (zwart konijn) en Popeye (grijs konijn)... Wij zijn twee grote franse hangoren en wij zijn net knuffelberen. Wij zijn heerlijk zacht en wollig en wij vinden het heerlijk om geaaid te worden en door de tuin te mogen huppelen.

 

De dagindeling is er om duidelijkheid en structuur te creëren door de dag. Het is een houvast voor de kinderen. Door middel van het dagritme krijgt de dag iets herkenbaars en vertrouwds.

 

Het is dan ook heel belangrijk dat de dagindeling elke dag zo goed mogelijk nageleefd wordt, zodat het voor de kinderen elke dag ongeveer hetzelfde is. Het is mijn taak om de dagindeling goed in de gaten te houden en te zorgen dat de kinderen op tijd gaan opruimen, aan tafel zitten, verschoond worden en naar bed gaan. Zodat er voldoende tijd over blijft voor te spelen of een activiteit.

 

Dagindeling Dreumesen en Peuters

6.00

Opvang gaat open voor de kindjes die vroeg komen

7.00-8.00

 Ontbijten met de kinderen

 8.00

 Kinderen mogen vrij spelen

 9.30

 Liedjes zingen, fruit eten en sap drinken, daarna verschoonronde of plassen

 10.00  

 Activiteit of vrij spelen, kinderen die moe zijn gaan naar bed

 11.30

 Samen lunchen en daarna verschoonronde of plassen

 12.00-12.30

 Slaapmoment voor de kindjes die nog behoefte hebben aan een dutje

 14-00-14.30

 Kinderen die twee keer naar bed gaan krijgen een tussendoortje

 en wat te drinken

 14.30-16.00

Kindjes uit bed halen, verschonen en aankleden

Kindjes die twee keer slapen naar bed brengen

 15.00-16.00 

 Samen een tussendoortje eten en sap drinken met de kindjes die net uit bed zijn gekomen

 16.00

 Activiteit of vrij spelen.

 17.30-18.30

 Warm eten

 18.30

 Vrij spelen

 19.00

Kindjes die blijven slapen (indien nodig) in bad doen en naar bed brengen

Het dagschema is een indicatie. De kindjes mogen zo lang slapen als ze nodig hebben, tenzij ouders aangeven hun kleine wakker te maken bij een bepaalde slaapduur. 

 

Dagritme allerkleinste spruitjes:

 

De allerkleinste spruitjes hebben natuurlijk hun eigen ritme. Het eigen ritme van de baby's zal dan ook zoveel mogelijk aangehouden worden wat betreft voeding, slapen en verschonen. Het is erg belangrijk dat het dagritme tijdens de opvang niet teveel afwijkt van het dagritme thuis.

 

Naar mate de baby's groter worden zullen ze over gaan op vast voedsel en steeds meer  met het algemene dagritme mee gaan doen. Ze zullen dan om 9.30 mee fruit eten en om 11.30 brood eten.

 

Het dagritme van de baby's zal tot de leeftijd van 1 jaar bijgehouden worden in een schriftje. Het schriftje krijg je van ons. Natuurlijk mogen papa en mama er ook wat in schrijven.

 

 

Voeding/maaltijden:

Het nuttigen van een maaltijd en tussendoortje is een gezamenlijk activiteit. Die niet alleen gericht is op eten en drinken, maar ook gericht is op gezelligheid, contact met de andere kindjes en als rustmoment. Alvorens we samen eten en drinken zal er gezongen worden, met elkaar gepraat worden en ook zal er vaak een verhaaltje voorgelezen worden.

Tijdens het gezamenlijk eten en drinken zullen de kinderen positief benaderd worden. Natuurlijk zal ik de kinderen (positief) aansporen om hun eten op te eten. Echter bepaalt een kind zelf of het genoeg heeft gegeten. Het eten en drinken zal dan ook niet opgedrongen worden; het gezamenlijk eten is een leuke en positieve activiteit.

Tevens vind ik gezonde voeding zeer belangrijk. Het fruithapje zal elke dag gemaakt worden van vers fruit. De grote kinderen krijgen verse stukjes fruit. Tijdens de broodmaaltijden mogen de kinderen zelf kiezen wat ze op hun boterham willen, echter zet ik het zoet beleg zo min mogelijk op tafel. Er is voldoende keuze uit verschillende soorten broodbeleg.

Tijdens het snackmoment 's middags zal yoghurt, fruit of een koekje gegeten worden.

 

 

Verjaardag/Trakteren:

Een verjaardag is er natuurlijk om gevierd te worden. Een verjaardag zal 's morgens bij het fruit of 's middag bij het snackmoment gevierd worden. Papa en mama mogen hier natuurlijk bij zijn. In het kader van gezonde voeding vragen we wel een gezonde traktatie te verzorgen.